Lsf

سازه LSF
      مطالب که در این مقاله برسی میکنیم:

  • LSF چیست؟
  • سازه LSF با چه متریالی ساخته می‌شود؟
  • LSF در چه مواردی کاربرد دارد؟
  • LSF به چند روش ساخته می‌شود؟

LSF چیست؟

سازه LSF/سازه سبک

LSF برگرفته از نام  Light Weight Steel Framing است که به معنای  قاب فولادی سبک شناخته می شود که یک نام بین‌المللی برای سیستم سازه‌ای است که در آن، در سازه پروفیل‌های فلزی گالوانیزه سرد با وزن کاهش یافته و در نتیجه سبک‌تر استفاده می‌شود. در  واقع سازه‌ای که با سیستم LSF تولید می‌شود حدود ۵۰ درصد وزن کمتری نسبت به سازه‌های دیگر مثل ساز‌های بتنی و…   دارد.

سازه LSF با چه متریالی ساخته می شود؟

LSF سازه‌ای است که با استفاده از ورق فولاد سبک با پوشش گالوانیزه بدست می‌آید. گالوانیزه کردن به این معنا است که یک لایه نازک از جنس عنصر فلز روی (ZN) بر روی سطح خارجی ورق فولاد کشیده می‌شود.  گالوانیزه کردن فولاد از دو روش انجام می‌گیرد:

گالوانیزه به روش سرد نورد و گرم نورد

گالولنیزه به روش گرم نورد:

این روش برای فلزاتی کاربرد دارد که ضخامت بالایی دارند، به عبارتی در روش گرم نورد فلز در یک درجه حرارت بسیار بالا قرار می‌گیرد تا قابلیت تغییر شکل را پیدا کند یا به عبارتی برای کمک به تغییر شکل فلز آن را در معرض حرارت بسیار بالا قرار می‌دهند. روش گرم نورد برای فلزاتی مثل آهن که ضخامت آن بالا است کاربرد دارد. گالوانیزه به روش گرم نورد به این دلیل که در آن باید دقت و توجه بالایی اعمال شود و عدم توجه به تغییر درجه حرارت باعث شکستگی و از بین رفتن محصول می‌شود اصولاً کاربرد اندکی دارد.  

گالوانیزه به روش سرد نورد:

 گالوانیزه به این روش پر کاربردترین روش و جزء محبوب‌ترین روش‌ها محسوب می‌شود به این دلیل که در این روش حرارت را بالا نمی‌برند و یک حرارت اندک به فلز القا می‌شود و دلیل محبوبیت این روش به همین دلیل است. روش سرد نورد اصولاً برای فلزاتی کاربرد دارد که ضخامت کمی دارند.

برای سازه LSF همانطور که ذکر شد از ورق فولاد استفاده می‌شود. ورق فولاد دارای ضخامت ۰. ۹ الی ۲ میلی‌متر می‌باشد و به همین لیل به خاطر ضخامت کمی که دارد از روش سرد نورد استفاده می‌شود.

LSF در چه مواردی کاربرد دارد؟

با استفاده از سازه سبک LSF می‌توان ساختمان‌هایی سریع و مقرون به صرفه تولید کرد. یکی از موارد حائز اهمیت در این باب بحث تطبیق پذیر  بودن این سازه با انواع ساختمان‌هایی است که می‌توان از آن استفاده کرد.

ساخت ویلا وساختمان با ال اس اف

از سازه LSF می‌توان برای سیستم سقف، سیستم کف و دیوار، پانل‌های سقف و عرشه‌ها و کل ساختمان استفاده کرد. از سازه فولادی سبک می‌توان برای ساخت:

  • انواع ویلا‌های مدرن و سنتی به شکل فلت و دوبلکس و…
  • ساختمان‌های مسکونی دو الی ۵ طبقه
  • مجموعه‌ها و ساختمان‌های ورزشی و آموزشی
  • سوله‌ها و کارگاه‌های صنعتی
  • کارخانه‌ها
  • ساخت شهرک‌های مسکونی با حداقل زمان در ساخت
  • ساخت نیم طبقه در فضا‌هایی که ارتفاع زیادی دارد
  • ساخت اضافه بنا یا اضافه اشکوب

و …… استفاده می‌شود.

LSF به چند روش ساخته می شود؟

  • سازه ال اس اف به روش نیوزلندی
  • سازه ال اس اف به روش کانادایی

LSF به روش نیوزلندی:

این روش از سازه ال اس اف با توجه به سیستم مورد استفاده در کشور نیوزلند است که براساس پروفیل0.7 الی 0.9 میلی‌متر انجام می‌شود، عرض جان در این روش ۹۰ میلی‌متر و ضخامت آن 0.8 الی ۱ سانتی‌متر می‌باشد به همین دلیل محدودیت بیشتری در روش نیوزلندی نسبت به کانادایی وجود دارد،   در این سیستم سازه به صورت فریم کد یعنی با استفاده از دستگاه سی ان سی تولید شده و به صورت اماده و پک به محل انجام پروژه برده می‌شود.

در روش نیوزلندی از آنجا که تمام محاسبات از طریق نرم‌افزار cadcam انجام می‌شود و محاسبات توسط مهندس محاسب انجام نمی‌شود به همین دلیل هیچ گونه دفترچه محاسبتی وجود ندارد و در نتیجه امکان اخذ پایان کار وجود ندارد.

سازه ال اس اف به روش نیوزلندی
سازه ال اس اف به روش کانادایی

LSF به روش کانادایی: 

در سیستم کانادایی، سیستم سازه به صورت استاد رانر خام با پروفیل‌ها با ضخامت بیشتر در حدود ۱ میلی‌متر انجام می‌شود و تمام عملیات سوراخ کاری، مونتاژ قطعات و برش و… در محل پروژه انجام می‌شود. در روش کانادایی عرض جان  ۵ الی ۳۳ سانتی‌متر و ضخامت آن در حدود 0.5 الی ۳ میلی‌متر می‌باشد و همین امر سبب می‌شود حیطه عمل مهندس محاسب بیشتر باشد. در روش کانادایی محاسبات سازه ال اس اف بر اساس آیین‌نامه محاسباتی ۲۸۰۰ زلزله ایران و AIST کانادا و فایل محاسبات SAP می‌باشد و به دلیل انجام شدن محاسبات توسط مهندس محاسب و و وجود دفترچه محاسبات امکان اخذ پایان کار وجود دارد.در سازه ال اس اف به روش کانادایی امکان ساخت تا ۵ طبقه نیز وجود دارد.

جدا از تمام این موارد، از آنجا که ایران  مانند کشور کانادا یک کشور زلزله خیز است مطمئناً برای ساخت یک سازه بهتر است از روشی استفاده شود که توسط کشورری راائه شده باشد که از نظر شرایط محیطی با کشور ما یکسان باشد در نتیجه استفاده از روش کانادایی می‌تواند بسیار مناسب‌تر و قابل قبول‌تر باشد.

 

بجین پارس

سازهLSF کانادایی

 شرکت تولیدی صنعتی بجین پارس عضو انجمن ال اس اف ایران و بازرس انجمن تولید‌کننده و مجری سازه‌های ال اس اف با بهره‌گیری از تکنولوژی روز دنیا، ماشین آلات نوین  و بهره‌مندی از پرسنل مجرب و متخصص در بخش‌های تولید، کنترل کیفیت و دیگر بخش‌ها توانسته همواره بر کیفیت محصولات خود بیافزاید.

 باور‌های ما بر اساس ارزش‌های ما شکل می‌گیرد و تعهد و کیفیت باور‌های ما برای ماندگاری است.

اسکرول به بالا
Call Now Button